Hotell Älvdalen

Vi skapar ett upplevelsehotell med Älvdalens historia som grund. Här kan du att ta del av historien om Hagström som 1925 startade fabrik med tillverkning av dragspel i Älvdalen och senare exporterade gitarrer över hela världen. Världsartister som Elvis, Frank Zappa, Jimmy Hendrix och David Bowie har alla spelat på Hagströmsgitarrer.

Låt dig förundras över porfyrverken som fanns här för 150 år sedan där bland annat sarkofagen, som Konung Karl XIV Johan vilar i, tillverkades.
Ta del av den skrämmande häxprocessen som startade här i byn Åsen under sent 1600-tal och besök platserna där häxorna brändes på bål.

Lär känna dansbandet Larz-Kristerz och prinsessan Sofias hemby. Passa också på att lära dig några meningar på älvdalskan; vårt eget språk.

Historien om oss

Redan 1912 fanns det första hotellet här. En vit träbyggnad med tinnar och torn. 1950 fanns även en bank i samma byggnad.
På uppdrag av Älvdalens kommun byggde Skanska år 1986 ett nytt hotell med 52 rum samt restaurang. Det drevs i kommunens regi till mitten av 1990-talet då det köptes av Inger och Anders Lundqvist.
De drev sedan hotellet vidare fram till 2012. Hotellet ägs idag av Malin & Linus Zetterman som alltid  dröm att driva hotell & restaurang. Tänk vad härligt det är när drömmar uppfylls!

Personal

Vi är ett härligt gäng som jobbar på Hotell Älvdalen där mottot är att det ska vara roligt och familjärt. Vi tänker service och gör alltid vårt bästa för att du ska trivas. När du kommer till vårt hotell så är vår förhoppning att du ska känna dig som en i familjen!

Vill du jobba hos oss i sommar?

Skicka in ditt CV med ett personligt brev till oss på Hotell Älvdalen
Vi behöver mycket extrapersonal sommartid men även andra tider på året är behovet av extrapersonal stort.
Hos oss finns det tjänster lediga sommartid i receptionen, köket, servis, städ och vaktmästeri.
För alla våra tjänster kräver vi goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan på info@hotellalvdalen.se eller kom in till oss och lämna den personligen.

Renovering

Vintern 2022/2023 genomför vi mindre renoveringar av hotellet.

Hitta hit

Med bil
Hotell Älvdalen ligger i mitt i centralorten Älvdalen som ligger efter riksväg 70.
Vi brukar säga att vi har 500 meter till allt i Älvdalen, i absoluta närområdet ligger två matbutiker, Älvdalens Sportcenter där du bland annat kan hyra dina skidor vintertid och Älvdalens vackra kyrka.  500 meter har vi till sporthall och preparerade skidspår vintertid, is- och simhall med 50 meters bassäng.

Med tåg
Ungefär 4 timmar från Stockholm till Mora tar det med tåg. Därefter tar du lokalbussen till Älvdalen som tar ca 30 minuter.

Med buss
Bussförbindelser mellan Stockholm och Mora finns dagligen och resan tar 4,5 timmar. Trafiken sköts av MasExpressen som utgår från Mora Rececentrum. Därefter tar du lokalbussen till Älvdalen som tar ca 30 minuter.

Övrigt
Inom kommunen och mellan kommunerna i länet är det Dalatrafik som sköter bussförbindelserna.