Hotell Älvdalen

Vi skapar just nu ett upplevelsehotell med Älvdalens historia som grund. Här kommer du att ta del av historien om Hagström som 1925 startade fabrik med tillverkning av dragspel i Älvdalen och senare exporterade gitarrer över hela världen. Världsartister som Elvis, Frank Zappa, Jimmy Hendrix och David Bowie har alla spelat på Hagströmsgitarrer.

Låt dig förundras över porfyrverken som fanns här för 150 år sedan där bland annat sarkofagen, som Konung Karl XIV Johan vilar i, tillverkades.
Ta del av den skrämmande häxprocessen som startade här i byn Åsen under sent 1600-tal och besök platserna där häxorna brändes på bål.

Lär känna dansbandet Larz-Kristerz och prinsessan Sofias hemby. Passa också på att lära dig några meningar på älvdalskan; vårt eget språk. Kanske stöter du ihop med Stefan Nykvist i vår restaurang. Eller Lena Willemark som också besöker sin hembygd då och då.

Historien om oss

Redan 1912 fanns det första hotellet här. En vit träbyggnad med tinnar och torn. 1950 fanns även en bank i samma byggnad.
På uppdrag av Älvdalens kommun byggde Skanska år 1986 ett nytt hotell med 52 rum samt restaurang. Det drevs i kommunens regi till mitten av 1990-talet då det köptes av Inger och Anders Lundqvist.
De drev sedan hotellet vidare fram till 2012. Hotellet ägs idag av Malin & Linus Zetterman som alltid  dröm att driva hotell & restaurang. Tänk vad härligt det är när drömmar uppfylls!

Personal

Vi är ett härligt gäng som jobbar på Hotell Älvdalen där mottot är att det ska vara roligt och familjärt. Vi tänker service och gör alltid vårt bästa för att du ska trivas. När du kommer till vårt hotell så är vår förhoppning att du ska känna dig som en i familjen!

Vill du jobba hos oss i sommar?

Tyvärr pga coronaviruset så behövs det inga tjänster denna sommaren!
Men 2021 då är ni varmt välkomna att söka igen!

Renovering

Sommaren 2020 är det ingen renovering pågående!

Vi håller på att renovera hotellet så det kan bli lite rörigt och bullrigt ibland. Vi ber så mycket om ursäkt för det och hoppas ni har överseende.

Hitta hit

Med bil
Hotell Älvdalen ligger i mitt i centralorten Älvdalen med närheten till två matbutiker, Älvdalens Sportcenter där du bland annat kan hyra dina skidor vintertid, sporthall med preparerade skidspår vintertid, is- och simhallen med 50 meters bassäng och Älvdalens vackra kyrka.

Med tåg
Tar det ungefär 4 timmar från Stockholm till Mora med SJ. Det finns sex dagliga turer under vardagarna, något färre på helgerna. Därefter tar du bussen till Älvdalen som tar ca 30 minuter.

Med buss
Bussförbindelser mellan Stockholm och Mora finns dagligen och resan tar 4,5 timmar. Trafiken sköts av Swebus Express eller MasExpressen som utgår från Mora Järnvägsstation. Därefter tar du bussen till Älvdalen som tar ca 30 minuter.

Övrigt
Inom kommunen och mellan kommunerna i länet är det Dalatrafik som sköter bussförbindelserna.