Älvriket, Skogsriket, Fjällriket

Vill du fördjupa dig i Älvdalen och dess spännande historia? Med Hotell Älvdalen som bas kan du i lugn och ro utforska Älvdalen med omnejd.
Ta reda på mer om Hagströmsepoken, porfyren, vårt eget språk; älvdalskan, eller om du vågar, ta del av häxprocessen som startade i byn Åsen i Älvdalens kommun under sent 1300-tal.

Naturen är storslagen och bjuder in till fantastiska strövtåg. Vintertid har vi gott om preparerade skidspår och såklart skoterleder.

Älvdalen ligger mitt i hjärtat av Dalarna. I vår närhet har vi allt från den mystiska skogen till fjällvärldens härliga vidder. Siljansområdets fantastiska kulturutbud och Österdalälvens magiska fiske.

Orsa Rovdjurspark

Några mil från Älvdalen ligger Orsa Rovdjurspark, här kan du se björnar, vargar, tigrar och lodjur. Parken är Europas största rovdjurspark och det är ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora inhägnader med naturliga skogsmiljöer.

En rolig utflykt för hela familjen.
Entrébiljett kan du köpa hos oss på Hotell Älvdalen

Tomteland

Några mil från Älvdalen ligger Sagolandet Tomteland. Här kan barnen träffa tomten, titta på teater och uppträdanden. Sagolandet Tomteland välkomnar alla, liten som stor, till en värld fylld av fantasi, trolldom och magi. Tomteland inrymmer även trollens rike, älvornas marker, skogstomtebyn, Hälgeland och många andra spännande platser.

Ett populärt utflyktsmål för familjer.
Entrébiljett finns att köpa här hos oss på Hotell Älvdalen

Fäbodar

I byarna runt Älvdalen finns flera bevarade fäbodar.
Torrlids Fäbod har öppet för besökare i juli. Där finns djur och ett mysigt fäbodcafé med egengjorda produkter.

Öppettider: Måndag – onsdag kl. 11-17 och fredag – söndag kl. 11-17.

En härlig utflykt för hela familjen.

Trafikövningsbana

Till Monztabanan har yrkeschaufförer och motorintresserade kommit i generationer. Intill Österdalälven ligger banan där du får chans att öva dina köregenskaper på MC, bil, buss och lastbil.

Vi erbjuder utbildning året runt, med instruktörer som gör dig säkrare på vägarna. Dessutom kan vi erbjuda halkkörning på sjöis.

Kontakta oss på Hotell Älvdalen för bokning.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn